FRISQ har utsett interim VD

George Thaw har utsetts till interim VD för healthtechbolaget FRISQ. Beslutet fattades av styrelsen den 6e augusti och gäller per i dag. Under interimperioden kommer styrelsen att leta efter en ny ordinarie VD, som ska fortsätta utveckla företaget under dess förestående fas. Martin Irding, som har varit VD sedan 2016 fortsätter att arbeta på bolaget i rollen som Chief Customer and Partner Engagement Officer där han bland annat kommer att använda sina djupgående erfarenheter för att leda FRISQ i framgångsrika kund- och partnerrelationer.

Jag är mycket nöjd över att ha lyckats attrahera George Thaw som interim VD”, säger Mats Lindstrand, styrelseordförande för FRISQ Holding. ”George har sedan ett par månader tillbaka fungerat som strategisk rådgivare till oss på FRISQ, och har på kort tid tillfört stora värden. Styrelsens beslut är på så sätt ett naturligt steg som förstärker ledningsgruppens bandbredd. George har en imponerande bakgrund när det kommer till att bygga globala och snabbväxande techbolag. Han har goda egenskaper som ledare, och en djupgående förståelse för- och erfarenhet av tillväxtbolag inom vård och omsorg. Det kommer väl till pass i bolagets nuvarande stadie.

”Jag är hedrad över att ha fått förtroendet – och känner mig inspirerad av möjligheten att få vara delaktig i att utveckla FRISQ till sin fulla potential. Det handlar om att hitta rätt kring både utmaningarna och möjligheterna man står inför, inom digital innovation, en helt sammankopplad vårdkedja, och en patientcentrerad vård. Jag ser verkligen fram emot att få sätta igång arbetet med FRISQ:s medarbetare och partners för att möjliggöra en tätare relation mellan vårdgivare och patienter. Ytterst handlar det om att förbättra vårdkvaliteten”, säger George Thaw.

Thaw har över 30 års erfarenhet av att utveckla snabbväxande, internationella techbolag med särskild expertis koppad till att driva organisk tillväxt, förvärv, och att bygga starka partnernätverk. Han tillbringade de första 20 åren av sin karriär på ledande positioner på Microsoft och Avanade, och har därefter varit VD för flera snabbväxande techbolag, bland annat inom vård och omsorg. Mer information om George Thaw hittar du på: https://www.frisqholding.se/sv/ledande-befattningshavare-bolagsstyrning/ 

No products in the cart.