Glad sommar – eller?

För två veckor sedan var det årets ljusaste dag och midsommar – en högtid som för många är en start på sommar och semester. Samma vecka kunde vi ta del av Dagens Medicins undersökning som visar att det enligt mer än hälften av Sveriges regioner aldrig varit så besvärligt att få personal till sommaren som i år. Personalen är uttröttad efter covidpandemin, i större behov av ledigt och mer ovillig att sälja semesterveckor, enligt svaren som du kan ta del av här. I år är även många vikarier och inhoppare i behov av ledighet efter att ha bistått i arbetet med vaccinationer och smittspårning. Vi hoppas verkligen att vård-Sverige går en ljusare framtid till mötes och att alla som slitit under så lång tid får en välförtjänt ledighet, samtidigt som rätt vård kan levereras i rätt tid till dem som behöver. Och givetvis hoppas vi på FRISQ på att kunna accelerera vårt arbete och skapa en positiv skillnad för ännu fler patienter, vårdgivare och för samhället i stort. 
Och vad passar då bättre än att dela två nya filmer med en av våra kunder, Capio Ortopedi, som berättar om värdet FRISQ Care skapar för dem. 
 
”Responsen från våra patienter har varit otroligt positiv. Nio av tio har använt appen och många har känt sig väl förberedda inför sin operation”, säger Ida Kindlund, digital projektledare på Capio Artro Clinic. ”Med FRISQ Care får patienten fylla i hur de mår och vi kan ringa dem som behöver det istället för att rutinmässigt kontakta dem. Framöver kommer vi att arbeta med att sprida verktyget till våra systerkliniker. Då kan vi skapa en bättre standard genom att vi tillsammans förfinar våra processer och vi kan genom verktyget ge våra patienter en hög, kvalitativ vård”, lägger hon till. 
 
”För att leverera ortopedi i världsklass behöver vi moderna, digitala lösningar och det får vi med FRISQ – nu får vi ett helt nytt sätt att involvera patienterna och patienterna kan många gånger utföra de uppgifter som vårdpersonalen fick göra tidigare”, säger Tobias Wirén, affärsområdeschef på Capio. ”Lösningen är enkel att använda och den är enkel att återanvända när fler enheter vill komma in i FRISQ Care. Med FRISQ Care får vi ett bättre utnyttjande av våra resurser, vi skapar ett bättre samarbete, och vi kan kontinuerligt kvalitetssäkra våra processer. Det gör att det blir enkelt att vara patient, enkelt att vara medarbetare och det blir enkelt att vara chef”, lägger han till. 

Läs mer om samarbetet och se filmerna här.
 
Vi ser fram emot en spännande höst där vi tillsammans fortsätter arbetet med att transformera vård-Sverige. Tills dess önskar vi en fortsatt fin sommar!

No products in the cart.