NOSA lanserar i UK

Idag lanserar Nosa Plugs AB (publ) (“Nosa” eller “Bolaget”) sina första produkter i UK. Försäljningen sker via en av landets ledande distributörer av sjukvårdsprodukter, Bunzl Healthcare. Etableringen är en strategiskt viktig milstolpe i Bolagets internationella expansion.

NOSA meddelar att deras produkter inom luktskydd, “NOSA plugs”, idag börjar säljas i Storbritannien, inklusive Irland, Nordirland, Wales och Skottland. Lanseringen sker via en av UK:s ledande distributörer av sjukvårdsprodukter, Bunzl Healthcare, som idag levererar till sjukhus, vårdhem och andra aktörer inom sjukvårdssektorn i UK. 

Bunzl Healthcare tillhörde fram tills slutet av 2022 Bunzl Group, en av Europas största distributörer av sjukvårdsprodukter, och köptes sedermera upp av Mediq, en ledande europeisk leverantör av medicintekniska produkter till patienter och vårdinstitutioner. Mediq har idag cirka 3000 anställda och utöver distribution i UK och Schweiz har koncernen även ledande marknadspositioner på ett tiotal marknader inom EU. Mediq är sedan tidigare även en av NOSAs största distributörer i Norden. 

“Vi är väldigt glada att få lansera NOSAs produkter på marknaden i UK”, säger Greg Christopher, Försäljningschef Bunzl Healthcare UK.

“Detta är en strategiskt viktig milstolpe i NOSAs expansionsresa; att ta sig in på en så stor marknad som UK via en väletablerad distributör som Bunzl Healthcare öppnar upp för en fortsatt stark utveckling i Europa. Att de dessutom är uppköpta av Mediq tror vi vi kan gynna etablering i nya marknader samt accelerering i marknader där vi redan finns. Ett bra bevis på att vi levererar på vår ambitiösa tillväxtplan”, säger Adrian Liljefors, VD i Nosa Plugs AB.

No products in the cart.